Header Image

Dejan Turk

VIP Mobile
CEO at VIP Mobile

Dejan Turk je izvršni direktor VIP Mobile

Posle završetka studija na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju, studije marketinga i finansija, 1995. zaposlio u McDonald’s Slovenija gde je započeo karijeru kao menadžer restorana, a završio kao izvršni direktor lanca restorana u Sloveniji i Hrvatskoj.

U Telekom Austrija Grupu došao je u avgustu 2004, kada je postao rukovodilac marketinga i prodaje u Si.mobilu u Sloveniji. U avgustu 2006. imenovan je za člana Upravnog odbora odgovornog za tržišno poslovanje, a od marta 2007. do februara 2014. obavljao je posao predsednika Upravnog odbora Si.mobila. Na poziciji direktora/CEO/CMO Vip mobile je od 1. marta 2014. godine.

U maju 2014. godine izabran je i za člana Nadzornog odbora kompanije A1 Telekom Austrija AG, članice Telekom Austrija Grupe. Dejan Turk je dobitnik mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Takođe je i predsednik Slovenačke asocijacije menadžera i predsednik UO UNICEF fondacije u Sloveniji.