Header Image

Ejub Kučuk

Mita Group, Sarajevo
strategic consultant in advertising

Strateški konsultant za oglašavanje, PR, društvene medije, kriznu komunikaciju, političko oglašavanje i upravljanje reputacijom. Strastven sam po pitanju startupa i preduzetništva. Poslednjih 5 godina fokusirao sam se na oglašavanje putem društvenih medija i ulaganja u različite platforme.

Tokom 23 godine profesionalnog iskustva sam bio prodajni agent, marketing menadžer, TV producent, najmlađi menadžer za Publicis Groupe u zemlji (u 28. godini), više od 10 godina uspešno upravljam sa 4 velike reklamne mreže pod jednim krovom (Publicis, Saatchi & Saatchi, Leo Burnett i ZenithOptimedia). Radio sam sa najvećim svetskim kompanijama – Procter & Gamble, Nestle, L’Oreal, Renault, Toyota, HP, Nokia, Samsung, T-Mobile, Sc Jonson Wax… Za 4 godine (2010-2014) uspešno sam izveo 3 pobjedničke kampanje. U poslednjih 18 godina sam investirao u desetine kompanija – proizvodnju, štampu, izdavaštvo, digitalne medije, veb izdavaštvo.

Želim da promenim način na koji ljudi stvaraju sadržaj za društvene medije. Želim da pomognem svima (čak i onima koji nisu dizajneri) da dizajniraju i stvaraju prekrasan vizuelni sadržaj sa svojih pametnih telefona gde god da se nalaze, kad god žele i kad god se osećaju kreativno. Stvarajući ovo, profesionalci iz socijalnih medija će možda imati više slobodnog