Header Image

Ruža Ristanović

Diplomacy&Commerce - MODERATOR
direktorka magazina Diplomacy&Commerce

Ruža Ristanović, direktorka magazina Diplomacy&Commerce rođena je u Zenici 1978. godine.

Studirala je marketing na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru je započela u Ministarstvu obrazovanja 2002. na poziciji PR menadžera.
Dve godine kasnije prelazi u Roaming Electronics, gde je vodila marketing i komunikacije za brend Samsung.

Zajedno sa telko operatorima osmislila je i sprovela kampanju za suzbijanje tržišta nelegalnih telefona u Srbiji pod nazivom „Budi legalan“. U medije prelazi 2007, prvo kao brend menadžer za magazine u kompaniji Ringier, a zatim kao direktor sektora marketinga. Na toj poziciji je vodila marketing, istraživanje tržišta i komunikacije kompletnog portfolija kompanije Ringier Axel Springer u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Za kampanju repozicioniranja nedeljnika NIN 2009. godine je dobila UEPS-ovo srebrno priznanje. U julu 2011. prelazi u CorD magazin na poziciju izvršnog direktora. Tokom pet godina na toj poziciji razvija portfolio i uspostavlja saradnju sa ambasadama, stranim privrednim komorama, domaćim i međunarodnim institucijama, Vladom Srbije i zemalja u regionu.
Sarađivala je sa organizacijama Naled, FIC, AmCham, DSW i drugim. Istovremeno je pet godina bila član ABC Srbije, organizacije koja se bavi medijskim standardima, gde je kao potpredsednik odbora za medije učestvovala u projektima uvođenja standarda za merenje i analitiku medija, uvođenja Gemius standarda, izrade nacrta Zakona o oglašavanju.

U Color Press Grupu prelazi 2016. godine na mesto direktora magazina Diplomacy&Commerce, sindikacije londonskog The Economista. Najdraži projekti su joj spoj konferencija + specijalno izdanje poput The Economist konferencije i izdanja World In, CSR, Green Serbia, te mnogobrojnih publikacija pod nazivom InFocus, koje se izdaju u saradnji sa privrednim komorama. Član je Društva Srbije za Odnose sa javnošću (DSOJ) i Srpske asocijacije menadžera (SAM), a predstavlja kompaniju u nemačkoj, švajcarskoj, grčkoj, hrvatskoj, francuskoj, slovenačkoj i italijanskoj privrednoj komori. U slobodno vreme piše blog o putovanjima i hrani, vodi Facebook stranicu „Život je lep“ i volontira kao komjuniti menadžer pokreta „Gerila baštovani“. Ima mini-maltezera po imenu Mikhail Romanov. Životni moto: just forward, život je lep!