Header Image

Tibor Jona

novinar
Journalist

Tibor je stručnjak za komunikacije i medije sa više od 15 godina profesionalnog iskustva u u odnosima s javnošću, komunikacijama i medijima, kako u štampanim, tako i u elektronskim medijima. Radio je za najveće međunarodne kompanije i vladine agencije kao što su DDB International, KPMG, Teneo i USAID, kao i za CNN-ovu TV stanicu N1 na različitim pozicijama – od kreativnog konsultanta i analitičara do direktora komunikacija i urednika društvenih medija. Trenutno radi kao menadžer komunikacija i konsultant u razvojnoj kompaniji IP Consult koja se nalazi u Štutgartu.

Kao aktivan učesnik studentskih i nacionalnih političkih događaja još i pre 2003. godine, Tibor je prva osoba iz Srbije koja je bila izabrana za potpredsednika Evropskog demokratskog studenta, koja je studentska organizacija Evropske narodne stranke.

Već dve godine Tibor je jedan od voditelja u nedeljnoj političkoj i ekonomskoj emisiji „U nedostatku dokaza“ koja se prikazuje na javnoj radio-televiziji Vojvodine RTV1, a u kojoj komenatariše o političkim, ekonomskim i društvenim događajima.

Tibor takođe piše za mnoge časopise i novine i to obično o spoljnopolitičkim pitanjima, uglavnom se fokusirajući na mađarsku i britansku politiku. Ima i redovnu kolumnu u ekonomskom mesečniku „Nova ekonomija“ koji izlazi u Srbiji. Takođe, često piše i na svom Twitter nalogu @kazi_tibi.